Hej,


Det är jag som är Cleo, grundaren av Pitanga Brasil.

Jag flyttade till Sverige 1996 och bor sen dess i vackra Kungälv.


Saknaden efter brasilianska matvaror gjorde att jag 2015 bestämde mig för att starta Pitanga Brasil.

Just för att tillfredsställa min, och många andra brasilianares, längtan efter att kunna laga äkta brasiliank mat här i Sverige.


Min målsättning är att kunna introducera vår brasilianska matkultur här i Sverige och kunna tillhandahålla matvaror till alla som på ett eller annat sätt älskar eller är nyfikna på det brasilianska köket. 


Välkomna till Pitanga Brasil - Smaka på Brasilien!

OM DET BRASILIANSKA KÖKET

Det Brasilianska köket är resultatet av en blandning av inhemska, europeiska och afrikanska ingredienser. Många av tillagningsteknikerna och ingredienserna är av inhemskt ursprung, efter att ha anpassats av portugiserna och slavar. Dessa var anpassningar av deras maträtter genom att ersätta ingredienser som saknades med lokala. Nationalrätten Feijoada, är ett exempel. Slavarna kom till Brasilien från slutet av femtonhundratalet, och adderade element som palmolja och couscous till de nationella kokkonsten. De vågor av invandrare som togs emot av landet mellan det nittonde och tjugonde århundradena, där stora skaror kom från Europa, gav ytterligare nyheter till den nationella menyn och samtidigt stärktes konsumtionen av många nya ingredienser.


Nu kan du äta äkta brasiliansk mat med alla dess härliga smaker här i Sverige. Vi har nästan alla produkter från en vanlig brasiliansk matvarubutik! Vi är baserade i Göteborg och vi skickar varorna direkt hem till dig!!